Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

19-4-2019 Συνέντευξη Γόντικα & Βουνάση στη Σπάρτη


Στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Σπάρτη ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας, αναφέρθηκε στα έργα υποδομής στην Περιφέρεια και ειδικά στους οδικούς άξονες, όπου παρόλο που δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται και λιμενοβραχίονες σπάνε καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί στους υπεύθυνους μεγαλοεργολάβους. Αντίθετα δίνονται αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ για έργα που δεν έγιναν ποτέ κι έμειναν στα χαρτιά, για σταλίες και αστοχίες.

          Τόνισε για την εσκεμμένη υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε όφελος των μεγαλοεργολάβων και αναφέρθηκε στους δύο δρόμους ανάπτυξης, τον σημερινό, καπιταλιστικό δρόμο, που προωθεί τα συμφέροντα και το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων και τον άλλο δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ όπου αυτά τα έργα για να είναι φτηνά και ποιοτικά πρέπει να γίνονται από Ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα που θα διαθέτει τα υλικά και τα μηχανήματα, θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, από τη μελέτη, για να γίνονται πραγματικές μελέτες, την κατασκευή, τη συντήρηση και τη λειτουργία των έργων. Μόνο έτσι δεν θα έχουμε τα φαινόμενα που βιώνουμε σήμερα αλλά θα έχουμε έργα φτηνά και ποιοτικά προς όφελος του λαού. Πληρώνουν έργα που δεν έγιναν ποτέ, έργα που είναι στα χαρτιά, πληρώνουν αστοχίες όπως τις χαρακτηρίζει η κα. Νικολάκου και από πάνω πληρώνουν κι αποζημιώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 22 περιπτώσεις αισχρών διεκδικήσεων των εργολάβων για 87 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε δώσει στη δημοσιότητα.        
          Επίσης απαντώντας σε ερώτηση αναφέρθηκε στην  ανάπτυξη του τουρισμού από τα λαϊκά στρώματα, από τις οικογενειακές διακοπές, που τείνουν να εκλείψουν μιας και τα τελευταία χρόνια δυο στις δέκα οικογένειες κάνουν διακοπές με βάση τα δικά τους στοιχεία. Γιατί τουρισμός για εμάς είναι η δυνατότητα του λαού να κάνει διακοπές. Είναι οι εργαζόμενοι του κλάδου να έχουν δικαιώματα ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και να αμείβονται. Τουρισμός για εμάς είναι οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και όχι οι πεντάστερες πανάκριβες ξενοδοχειακές μονάδες που προωθεί ο κ. Τατούλης.       Αναρωτήθηκε επίσης  πόσο ωφελήθηκε η Λακωνία  από τα 9,9 εκατομμύρια ευρώ της μυθικής Πελοποννήσου και από τις εκθέσεις ανά τον κόσμο που διοργανώνει η Περιφέρεια για να προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και τα πληρώνει ο λαός. Γιατί αυτά τα ποσά να μην δοθούν στις μικρές επιχειρήσεις σαν κεφάλαια κίνησης για να πάρουν ανάσα ή για τον κοινωνικό τουρισμό για να μπορούν να κάνουν διακοπές τα φτωχά λαϊκά στρώματα αλλά δίνονται στους καπιταλιστές που ενεργοποιούνται στον τουρισμό;