Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

3-5-2019 Όλοι δούλευαν για την ΤΕΡΝΑ



Όλοι δούλευαν για την ΤΕΡΝΑ
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 3 Μάη 2019 στην Πύλο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας, αναφερόμενος στην παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο είπε:

Τα ξέρουν όλοι και όλα και σιωπούν.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τα απορρίμματα.
            Τα τελευταία χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια με συνέπεια και στοχοπροσήλωση προώθησε την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.
            Πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα. Στα 174 εκατομμύρια ευρώ που στοίχησαν οι σχεδιασμοί επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προστέθηκαν και 103 εκατομμύρια ευρώ οι σχεδιασμοί του ΣΥΡΙΖΑ με την ενδιάμεση και τοπική διαχείριση.
            Το σκουπίδι θα στοιχίσει χρυσάφι για τα λαϊκά στρώματα. 80,5 ευρώ ο τόνος στη πόρτα της ΤΕΡΝΑ, συν τα μεταφορικά, συν το ΦΠΑ, συν τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, πάνω από 150 ευρώ ο τόνος, που σημαίνει μέχρι και πενταπλασιασμός των δημοτικών τελών σε κάποιες περιπτώσεις.
            Οι Δημοτικές Αρχές που υποτίθεται ότι διαφωνούν, αρνούνται να φτιάξουν ΦΟΔΣΑ, που μπορούν πέρα από τον Περιφερειακό και φτιάχνουν εγκαταστάσεις ενδιάμεσης διαχείρισης, που θα πάνε προίκα στην ΤΕΡΝΑ.
Μαφία των σκουπιδιών.
            Εμείς συμφωνούμε με όσους λένε για τη μαφία των σκουπιδιών. Λέμε λοιπόν έξω η μαφία των σκουπιδιών από τη διαχείριση των απορριμμάτων και η μικρή μαρίδα των σκουπιδοεργολάβων-μεταφορέων και η μεγάλη των καπιταλιστικών ομίλων.
            Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από Δημόσιο Φορέα, που θα παρέχει τα μηχανήματα σκουπιδιάρες, πλυντήρια, κάδοι κλπ, θ’ ακολουθούνται πολιτικές πρόληψης της παραγωγής σκουπιδιών, διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ταφή του υπολείμματος σε ΧΥΤΥ, που θα χωροθετούνται με επιστημονικά κριτήρια και με ευθύνη του κράτους.
            Μόνο τότε δε θα έχουμε τις αθλιότητες της ιδιωτικής χωροθέτησης με τα πλαστά συμβόλαια, τη χωροθέτηση πάνω σε σεισμογενές ρήγμα στη Καλλιρόη, στον υδροφόρο ορίζοντα στη Σκάλα, κοντά στη Μεγαλόπολη στη Παλαιόχουνη για να είναι ανοιχτή η προοπτική της καύσης.
Συμφωνούν όλοι δεξιοί και αριστεροί οικολόγοι και οικολογούντες γι’ αυτό, διευκόλυναν με τη συμμετοχή τους στα τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια να πιάσει απαρτία το σώμα για να καλύψουν ακόμα και τις παρανομίες τους, να προχωρήσουν οι επιτάξεις των χωραφιών του κοσμάκη, για να γίνουν τα σκουπιδοεργοστάσια του καπιταλιστή.
Εμείς καλέσαμε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο που σέβεται τον εαυτό του, να μην πάρει μέρος στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις, για να μην έχει απαρτία το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να μην γίνουν οι αθλιότητες με τη ρουσφετολογία και τα σκουπίδια. Στην αρχή δεν πήγαν, μετά όμως σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οικολόγοι, οι ΛΑΕ του Πετράκου και τρις Νεοδημοκράτες του Νίκα, πήγαν, έπιασε απαρτία ο Τατούλης, πήρε τις αποφάσεις και μετά τους έβριζε. Τα βρίσκουν προεκλογικά, σκεφθείτε τι θα γίνει μετεκλογικά.