Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

19-3-2020 Συνέντευξη της Πανούση Παναγιώτας για τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την προφύλαξή μας και για την εξάπλωση του Κοροναϊού



Τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την προφύλαξή μας και για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού δεν πρέπει να συνοδεύονται μόνο με καραντίνες από την κυβέρνηση, αλλά κυρίως με ενεργητικά και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους και είναι σημαντική, δεν εξαντλεί σε καμία περίπτωση τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της Δημόσια Υγείας.
Καλούμε για πολλοστή  φορά την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση (Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμους) να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών υγείας με το αναγκαίο προσωπικό που χρειάζεται. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες νοσηλείας που υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, αυτοί οι άνθρωποι εξαντλούνται, χρειάζεται ενίσχυση με νέες προσλήψεις και νέες δομές υγείας.
Απαιτούμε: 
·       Άμεσα να προετοιμαστεί (από την ανακαίνιση του μέχρι την διάθεση εξοπλισμού και προσωπικού) από τώρα το πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ώστε να είναι διαθέσιμο  να νοσηλεύσει ασθενείς με κοροναϊό. Αυτή τη στιγμή ρημάζει , είναι αφύλακτο και λεηλατείται. Μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα.
·       Άμεση προμήθεια υλικού προστασίας ολόκληρου του υγειονομικού προσωπικού και όχι μόνο αυτών που διαχειρίζονται ύποπτα κρούσματα.
·       Να λειτουργήσουν τα 2 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ του Παναρκαδικού. Ο ΠΟΥ λέει ότι στην χώρα μας θα έπρεπε να λειτουργούν 3.400 κρεβάτια ΜΕΘ. Σήμερα λειτουργούν 550 και υπάρχουν και άλλα 110 κλειστά. Να ανοίξουν άμεσα με προσλήψεις προσωπικού και την αγορά του αναγκαίου σύγχρονου εξοπλισμού.
·       Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και ένταξη στον Κρατικό σχεδιασμό όλων των γιατρών του ιδιωτικού τομέα.
·       Να  υπάρξει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται άμεσα διαγνωστικά τεστ για κοροναϊό και εδώ και να μην περιμένουμε τρία 24ωρα για μια απάντηση.
·       24ωρη λειτουργία των 5  Κέντρων Υγείας του Νομού μας, και του Κέντρου Υγείας Τρίπολης (πρώην ΠΕΔΥ) ΤΟΜΥ, με έκτακτες προσλήψεις και εξοπλισμό ώστε να αποσυμφορηθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
·       Μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας που παραμένουν ανοιχτοί.
·       Άμεση κάλυψη του εισοδήματος με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας όλων των εργαζόμενων, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από τις συνέπειες του κοροναϊού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο σωματείου μας, να καταγγέλλουν οποιαδήποτε κίνηση της εργοδοσίας θίγει τα δικαιώματά τους και την υγεία τους.
Τηλ. επικοινωνίας: Πρόεδρος – Πανούση Παναγιώτα 6974430637
                          Γραμματέας – Λιαδή Χριστίνα 6973045890