Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

3-10-2019 Τοποθέτηση Νίκου Γόντικα για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας


Πριν είκοσι χρόνια το 1998, όταν αποφασίστηκε η κατασκευή του Μέγαρου Χορού στη Καλαμάτα ήμασταν οι μόνοι που διαφωνήσαμε και η ζωή μας δικαιώνει.


     Κόστισε πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ και είναι ουσιαστικά κλειστό για τα πλατειά λαϊκά στρώματα. Είναι απαγορευτική η χρήση του από τα ερασιτεχνικά σχήματα της Καλαμάτας, αφού μόνο για την κεντρική αίθουσα πρέπει να καταβάλουν 1240 ευρώ τη μέρα.

     Εσείς οι ίδιοι τώρα λέτε ότι, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες αίθουσες στη πόλη της Καλαμάτας όπως το Πνευματικό Κέντρο ή το αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ή το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

     Το λέτε για να δικαιολογήσετε τον αποκλεισμό πολιτιστικών συλλόγων, θεατρικών σχημάτων, νεανικών σχημάτων που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους στο Μέγαρο Χορού.

     Ουσιαστικά παραδέχεστε με τα ίδια σας επιχειρήματα ότι δεν ήταν έργο πρώτης προτεραιότητας σε μια πόλη σαν την Καλαμάτα που είναι ανοχύρωτη από πλημύρες.

     Λίγο πιο πάνω να βρέξει οι δρόμοι γίνονται χείμαρροι, καταστρέφετε το βιος της φτωχολογιάς, πλημυρίζουν τα ποτάμια με μεγάλες καταστροφές στη γεωργική παραγωγή.

     Παρόλο που η περιοχή μας είναι σεισμογενής κανένα ουσιαστικό έργο αντισεισμικής θωράκισης δεν έχει γίνει.

     Την ίδια ώρα που φτιάξατε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας κατά τα πρότυπα του Μεγάρου Μουσικής, που μένει να δούμε και την παράδοση της εκμετάλλευσής του στους ιδιώτες, την ίδια ώρα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Νίκα, της ΝΔ δηλαδή, θεσπίσατε και διατηρήσατε ιδιαίτερα υψηλά δίδακτρα στις σχολές της Φάρις (σχολές πολιτισμού, εικαστικά, χορός, ωδείο). Είναι πιο ακριβά ακόμη και από τις ιδιωτικές σχολές και είναι δυσβάστακτα για τις λαϊκές οικογένειες.

     Το ίδιο ακριβά πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σχήματα και τις άλλες αίθουσες που υπάρχουν στη Καλαμάτα.

     Είδαμε ακόμα στην προεκλογική περίοδο Νίκας-Τατούλης να σκοτώνεστε για την πατρότητα του έργου.

     Μη σφάζεστε, είσαστε το ίδιο συνένοχοι και οι δυο ο ένας από τη θέση του Υπουργού και του Περιφερειάρχη και ο άλλος από τη θέση του Δημάρχου, στελέχη και οι δυο της ΝΔ, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συμβάλατε για φρού φρού και αρώματα στην Καλαμάτα για τους λίγους και εκλεκτούς και για μια πόλη και περιοχή ανοχύρωτη από πλημύρες και πυρκαγιές, αθωράκιστη από σεισμούς και διαβρώσεις.

     Εμείς να ψηφίσουμε την Προγραμματική Σύμβαση με τον όρο να συμβάλει η Περιφέρεια οικονομικά π.χ. με 50.000 ευρώ το χρόνο ώστε το Μέγαρο Χορού να διατίθεται δωρεάν στα ερασιτεχνικά σχήματα χορού, μουσικής, θεάτρου, και εικαστικών που το έχουν ανάγκη.
        Διαφορετικά ψηφίζουμε κατά.