Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

28-1-2019 Γούργαρης Δεν φταίει «ο κακός μας» ο καιρός που πλημυρίζουμε.



Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια πλημύρισε ο κάμπος της Μαντινείας, της Τεγέας και ευρύτερα προκαλώντας σημαντικές ζημιές, στις υποδομές, τις αποθήκες και τον εξοπλισμό των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής, ακόμη και σε κατοικίες εντός οικισμών. Δεκαετίες και δεκαετίες τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα καταστρέφουν περιουσίες ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Για τη νέα καταστροφή ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας απέδωσε ευθύνες στους αγρότες και τον καιρό που βρέχει πολύ, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίπολης σε ρόλο σχολιαστή αρκέστηκε στο να απαριθμήσει πόσες φορές πλημμύρισε διαχρονικά η περιοχή από όταν ήταν νιός μέχρι τώρα που γέρασε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα φταίει ο καιρός που έβρεξε λίγο παραπάνω και όχι τα ανύπαρκτα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αυτό κρύβουν και ο αντιπεριφερειάρχης και ο αντιδήμαρχος, γι’ αυτό πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, γι’ αυτό βαφτίζουν ακραία φαινόμενα κάθε έντονη βροχόπτωση. Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματα τους στην κυβέρνηση, τους Δήμους και την Περιφέρεια (πριν στη Νομαρχία) ληστεύουν τα λαϊκά στρώματα με κάθε είδους φόρους και χαράτσια για να τροφοδοτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων κι αφήνουν απροστάτευτους τους κατοίκους. Την ίδια στιγμή υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που δεν θεωρεί επιλέξιμα τα έργα που στοχεύουν στη διασφάλιση της ζωής των εργαζομένων.

Είναι προκλητικό αυτό που γίνεται, οι αγρότες και συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής να πνίγονται στην εγκατάλειψη και λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω οι επιχειρηματικοί όμιλοι που γέμισαν με ανεμογεννήτριες τα βουνά που περιβάλλουν το οροπέδιο, να πνίγονται στις επιχορηγήσεις.

Αν έχουν κάποιες ευθύνες οι κάτοικοι είναι γιατί ανέχονται τόσα χρόνια να τους κοροϊδεύουν.

Το ποσό της επιχορήγησης από ένα μόνο συγκρότημα ανεμογεννητριών είναι αρκετό για ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα.

Ας αναλογιστεί ο καθένας πόσες λαϊκές ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν για τα 18 συνολικά Αιολικά Πάρκα που έστησαν μέχρι τώρα στα όρια του Δήμου Τρίπολης και μας πουλάνε το ρεύμα πανάκριβο.

Είναι καιρός οι κάτοικοι του Δήμου Τρίπολης κι ευρύτερα να σπάσουν την αδράνεια που έντεχνα τους επέβαλαν εκείνοι που τους πνίγουν, να καταδικάσουν στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική κι αυτούς που την εφαρμόζουν, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

· Να καταγραφούν οι ζημιές, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή. Άμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης κα)

· Να απαιτήσουν να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.



Στις επερχόμενες εκλογές να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους, να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και την Περιφέρεια που με συνέπεια μέσα και έξω από τα συμβούλια στηρίζουμε τα συμφέροντά τους.

Να συμπορευτούμε κι από καλύτερη βάση, να παλέψουμε και για αντιπλημμυρικά και για εγγειοβελτιωτικά και για αρδευτικά και για αγροτικούς δρόμους και για όλα όσα βελτιώνουν τη ζωή τους.



Βαγγέλης Γούργαρης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης