Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

19-6-2019 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δαμαλάς Αριστείδης

 Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Με την ευκαιρία της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων σήμερα θέλουμε ν’ απευθυνθούμε στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα της Αρκαδίας και να τους καλέσουμε στις εκλογές της 7ης Ιούλη να αποφασίσουν με βάση το τι πραγματικά έχουν ανάγκη την επόμενη μέρα.

Αυτό που κρίνεται στην πραγματικότητα, δεν είναι το αν η ΝΔ και με πόση διαφορά, θα παραλάβει τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Δεν κρίνεται ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολύμορφη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων, τη θέσπιση των ''κινήτρων'' που απαιτεί ο ΣΕΒ και των άλλων διευκολύνσεων για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Άλλωστε είναι γνωστά τα προγράμματα που θα εφαρμόσουν  στα οποία  φιγουράρουν και εξειδικεύονται:

·      Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν.

·      Τα μνημόνια διαρκείας και οι μηχανισμοί εποπτείας της ΕΕ.

·      Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

·      Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις».

·      Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Αυτό που κρίνεται είναι το πώς θα οργανωθεί η αντίσταση στο δεδομένο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, η αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, πώς θα μπουν εμπόδια.


Το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη εκείνη που σταθερά και μόνιμα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, μπροστά στους αγώνες, η δύναμη εκείνη που αποτελεί το δυνάμωμά της προϋπόθεση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.


Και τούτο γιατί Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα:

·      Που αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των μισθωτών στα εργοστάσια, στον τουρισμό, στις μεταφορές, στις κατασκευές, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, των αγροτών, των μαθητών και φοιτητών, των ατόμων με αναπηρία.

·      Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γι' αυτό και είναι εκείνο που ενημερώνει τον λαό και αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας και η περιοχή μας  με την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο , με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων.

·      Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη που βλέπει το βιος του να χάνεται και να μην καλύπτονται οι ζημιές από πουθενά, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

·      Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

     ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ πέρα από  διαφορές συμφωνούν στη βάση του ίδιου αντιλαϊκού - αντιδραστικού «σχεδίου». που λέει ότι η λύση, η διέξοδος για τον λαό θα έρθει μέσα από την περίφημη ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτή η ανάκαμψη προϋποθέτει και απαιτεί: Μεγαλύτερη ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, ακόμα μεγαλύτερη  εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, σιωπή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, νέα προνόμια στο κεφάλαιο, όπως είναι οι δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, όλα όσα μαζί ψήφισαν αυτά τα κόμματα.

    Διάφορα εμφανιζόμενα ως νέα αντισυστημικά κόμματα αποτελούν εφεδρείες, γίνονται αναχώματα στην ψήφο προς το ΚΚΕ, συμπληρώματα για κυβερνήσεις. Αυτό έγινε με το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων, τους ΑΝΕΛ, παλιότερα τη ΔΗΜΑΡ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Αυτό γίνεται τώρα με κόμματα, όπως το ακροδεξιό κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» του Βελόπουλου, και με άλλους, όπως το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη που δήλωνε ότι το 70% των μνημονιακών μέτρων ήταν σε σωστή κατεύθυνση και τώρα δηλώνει διαθέσιμος για κυβερνητικές συνεργασίες στα πλαίσια της ΕΕ.

Να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή


   Απευθυνόμαστε και τους καλούμε να κάνουν δική τους υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ  στις εκλογές της 7 Ιούλη όλοι όσοι και όσες μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα σε όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά, και τους καλούμε να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα το βήμα που έκαναν, επιβεβαιώνοντας την επιλογή τους στις εθνικές εκλογές, αλλά και να συναντηθούμε στο κίνημα, να βαδίσουμε χέρι - χέρι στους αγώνες.

    Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι - με «βαριά καρδιά» - στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν.

    Απευθυνόμαστε σε εκείνους και εκείνες που προτίμησαν να μην πάνε να ψηφίσουν, τους καλούμε να το ξανασκεφτούν

    Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

   Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, που μπορεί να ξαναέδωσαν την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όμως δεν έδωσαν άφεση αμαρτιών στην αντιλαϊκή πολιτική ούτε λευκή επιταγή για τη συνέχεια.

    Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, στα «παιδιά της κρίσης». Ξέρετε ότι το ΚΚΕ δεν είναι μια από τα ίδια. Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στις εκλογές.

 Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος,  η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική.

Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες αλλά τους αγώνες, με συνέπεια, στηρίζει μόνο το ΚΚΕ.

Και τώρα να παρουσιάσουμε τους υποψήφιους

-Διαμαντάκος Ηλίας 33χρόνων, μέλος της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, φωτογράφος

-Μπουρσιάνης Γιάννης 40 χρόνων, εργαζόμενος συμβασιούχος στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου

-Πανούση Παναγιώτα 44χρόνων, μέλος ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μηχανολόγος μηχανικός, πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων  στις εμπορικές επιχειρήσεις, τα καταστήματα και ΑΕ Νομού Αρκαδίας και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Αρκαδίας

-Ρουσάλης Γιάννης, 62 χρόνων αυτοαπασχολούμενος υδραυλικός και ηλεκτρολόγος από το Λεωνίδιο

-Φράγκου Σταυρούλα  29 χρόνων μέλος της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ αυτοαπασχολούμενη ιδιοκτήτρια αναψυκτηρίου  

     Οι υποψήφιοι είναι γνωστοί ,μπροστάρηδες στους αγώνες, δεν εμφανίζονται από το πουθενά, είναι οι συνεχιστές παλιότερων αγωνιστών που τίμησαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Αρκαδία, όπως του Βασίλη  Δασκαλόπουλου, του Γιάννη Ρούσου, του Δημοσθένη Μαραγκού και άλλων.



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Από τη σκοπιά μου και εγώ απευθύνομαι στους νέους, τους εργαζόμενους τους φοιτητές τους μαθητές, τα νέα ζευγάρια, στους νέους που ετοιμάζονται να κάνουν οικογένεια  και τους καλώ στις βουλευτικές εκλογές, στις 7 Ιούλη, να ψηφίσουμε ΚΚΕ! Ελεύθερα και ανυπότακτα!

Γιατί:

· Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στη σύγκρουση με το σύστημα της

εκμετάλλευσης και της αδικίας, με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που

εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτική που είναι συνώνυμη της φτώχειας, των μνημονίων, της εργασιακής ζούγκλας, του πανάκριβου

σχολείου - εξεταστικού κέντρου, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.


· Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για:

 μέτρα προστασίας της νέας μητέρας και του παιδιού, για το δικαίωμα στην οικογένεια.

 Για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Για να μην είναι αναγκασμένοι οι νέοι να ζουν με το φιλοδώρημα των γονέων.


· Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για τα όνειρά μας στη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ζωή, για να μπει πραγματικό τείχος στον φασισμό και ρατσισμό, για μεγαλύτερη απομόνωση της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής.


· Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στην αλήθεια και την εντιμότητα, κόντρα

στα ψέματα, την κοροϊδία και τον "ρεαλισμό" της υποταγής, κόντρα στα

κυβερνητικά αλισβερίσια και την μπόχα που αναδύει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα.


· Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στην πρόοδο! Για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής!


· Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ανυπακοής!


· Είναι αυτό που ταιριάζει στη νέα γενιά!

Τα κόμματα του συστήματος μας καλούν να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια, να υποταχθούμε.


Οι νέοι να τους απαντήσουμε με την ψήφο μας

Δεν πειθαρχούμε


· Περνάμε στην αντεπίθεση!

Ψηφίζουμε μαζικά ΚΚΕ!

Γιατί το ΚΚΕ

  Δεν είναι κόμμα μιας χρήσης, σαν κι αυτά που δημιουργούνται για να εκτονώνουν ανώδυνα τη λαϊκή δυσαρέσκεια και προβάλλονται μέσα σε μια μέρα, για να παίξουν έναν χρήσιμο ρόλο στο σύστημα και μετά απότομα εξαφανίζονται, όπως ακριβώς εμφανίστηκαν.

 Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος και για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική.



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Ψ/Τ. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Θα ήθελα και εγώ  από αυτό το βήμα της παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στην Αρκαδία   να απευθύνω κάλεσμα στους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ, να συμπορευθούν και να ψηφίσουν  το ΚΚΕ   Στις εκλογές, στις 7 του Ιούλη. Να κάνουμε δική μας υπόθεση, τη μάχη για ένα ισχυρό ΚΚΕ, για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα.

   Να μη δείξουν    Καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τσάκισαν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα για να συνεχίσουν να ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτούς που ψήφισαν μνημόνια και ιδιαίτερα το 3ο, τους 100αδες εφαρμοστικούς νόμους. Αυτούς που επέβαλαν εργασιακές σχέσεις λάστιχο,  που κατάργησαν τις οργανικές θέσεις στη ΔΕΗ και τις αντικατέστησαν με εργολαβικούς εργαζόμενους, συμβασιούχους  χωρίς δικαιώματα με απλήρωτες υπερωρίες,  αυτούς που από κοινού περιόρισαν το δικαίωμα της απεργίας. Τι θα αλλάξει την επόμενη μέρα αν ο λαός δώσει την ψήφο του σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τις ξεχαρβαλωμένες δομές υγείας, τα πανάκριβα φάρμακα, τους φόρους, τα χαράτσια που συνεχώς μεγαλώνουν. 

 Να δούμε κατάματα την επόμενη μέρα. Είναι σαφές ότι η επόμενη κυβέρνηση ενδεχομένως με κορμό τη ΝΔ θα συνεχίσει και θα ενισχύσει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων. Είναι επίσης σαφές ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΚΙΝΑΛ, που ταυτίζονται στους αντιλαϊκούς στόχους, δεν μπορούν ούτε έχουν τα «μούτρα» να ασκήσουν αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού. Θα ψηφίζουν μαζί τα επίμαχα για το κεφάλαιο, θα τσακίζουν μαζί το λαό και θα «τσακώνονται» όπως συνήθως για δευτερεύοντα.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να προσπεράσουν όλα τα κόμματα αναχώματα και συμπληρώματα που φτιάχνονται και διαλύονται ανάλογα με την περίσταση για να εξυπηρετήσουν όταν τους ζητηθεί το ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο άσχετα αν δηλώνουν 0% ή 70% ή 100% μνημονικοί.

     Την επόμενη μέρα θα έχουμε αγώνες! Γι' αυτό χρειάζεται ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, δοκιμασμένο στήριγμα του λαού και μπροστάρης στον αγώνα για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, η νεολαία όσα δικαιούνται. Χρειάζεται δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση.

Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ κάθε ψήφο: Στην οργάνωση του αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, στη διεκδίκηση, στη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του λαού μας, εντός και εκτός Βουλής.