Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

3-10-2019 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Κατοίκων Δήμου Ευρώτα ΜΠΟΡΟΥΜΕ Να τους σταματήσουμε


Για πρώτη φορά στα εννέα χρόνια που συζητιέται και μεθοδεύεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, καταψηφίστηκε πρόταση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των χωραφιών του κοσμάκη στη Σκάλα και στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας.

Τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, η προσπάθεια κάποιων να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες για το επιχειρούμενο οικονομικό και περιβαντολογικό έγκλημα και η κινητοποίηση των κατοίκων, συνέβαλαν για να μην παρθεί απόφαση για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.
Κανένας όμως εφησυχασμός
Είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλα τα συμφέροντα
Κανένας από τους θιασώτες του ΣΔΙΤ, από όσους κατά καιρούς από το Δήμο, την Περιφέρεια ή τις κυβερνήσεις υπηρέτησαν αυτή την πολιτική, δεν βρήκε ένα επιχείρημα να αντικρούσει τις τεκμηριωμένες θέσεις της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων του Δήμου Ευρώτα.
Μιλούσαν για αποστασίες (!!!) περιφερειακών συμβούλων και αλληλοκαρφωνόντουσαν για την μπόχα που αναδύονταν από τη μαφία των σκουπιδιών.
Τα είδαμε όλα
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης  Τατούλη που πρωτοστάτησαν στο ΣΔΙΤ, να ψηφίζουν τώρα κατά!!
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Νίκα να ψηφίζουν υπέρ των απαλλοτριώσεων.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων Δέδε και Μπουντρούκα να ψηφίζουν λευκό λες και δεν τους αφορούσε ή δεν ήξεραν το όλο θέμα!!
Έγιναν όλοι αυτοί ένα κουβάρι.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να πλαισιώσουν την επιτροπή αγώνα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για:
·       Για να μην υλοποιηθεί το έργο αυτό, όπως και οποιαδήποτε άλλη μορφή που προωθεί την επιχειρηματική δράση στην διαχείριση των απορριμμάτων, που από κοινού προωθούν ΕΕ-Κυβερνήσεις.
·       Να μην επαναλειτουργήσει ο σταθμός ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων ο οποίος βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση (Ξηροκάμπια) και να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα απορρίμματα από το χώρο αυτό.
·       Την δημιουργία με εποπτεία και χρηματοδότηση από το κράτος δημόσιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια του δήμου μας (ή και σε συνεργασία με άλλους δήμους της περιοχής) και θα αποφασίζει με επιστημονικά κριτήρια για την λειτουργία και την χωροθέτηση τέτοιων μονάδων μακριά από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας πάντα:
-Την υγεία των κατοίκων
-Την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων και της αγροτικής παραγωγής
-Το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες
-Την διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση σε ασφαλή κλειστά συστήματα και την ελαχιστοποίηση του υπολείμματος για ταφή.  
Να πάρουν μαζικά μέρος στη συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή   6 Οκτώβρη, στις 6μμ, στo Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα.

Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.
Ο αγώνας συνεχίζεται.