Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

4-10-2019 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΑΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ – ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ



Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Νέοι και νέες,
Στις 14 Οκτώβρη 2019, στις 6:00μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Αρκαδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Θα εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ που θα γίνει στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη.
Κάνουμε μια προσπάθεια να μαζικοποιήσουμε το παράρτημα γράφοντας νέα μέλη, απογόνους και φίλους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Γι’ αυτό καλούμε ιδιαίτερα νέους αγωνιστές να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, να εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, να πάνε αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Σήμερα στην χώρα μας και στην Ευρώπη γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την παραχάραξη της Ιστορίας με την εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού, του θύτη με τα θύματα. Είναι δική μας υπόθεση:
-        Η διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940 – 1950.
-        Η δράση μας στις σύγχρονες συνθήκες βασισμένη στα συμπεράσματα από την ηρωική πάλη του λαού μας εκείνη την περίοδο.
Εμπνεόμαστε από τις αξίες του αγώνα, από την ηρωική στάση χιλιάδων αγωνιστών που στάθηκαν παλικαρίσια απέναντι στα εκτελεστικά αποσπάσματα, που δεν λύγισαν σε φυλακές, σε ξερονήσια, σε βασανιστήρια.
Συνεχίζουμε στις σημερινές συνθήκες που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας, που οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι, σε μια απέραντι βάση των ιμπεριαλιστών.
Έχουμε πλούσιο υλικό, πρέπει να συγκεντρώσουμε κι άλλο.
Να διεκδικήσουμε να γίνει στον Αϊ Θανάση στην Τρίπολη το πάρκο των Αλύγιστων του Μωριά, να συντηρηθούν και να ανοίξουν στο λαό και τη νεολαία τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.
Να συντηρήσουμε τα μνημεία αυτής της ένδοξης περιόδου, που έστησαν οι προγονοί μας, να στήσουμε νέα σε κάθε μέρος θυσίας.
Το οφείλουμε όχι μόνο στους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, αλλά και στις νεότερες γενιές που πρέπει να μάθουν, να εμπνευστούν, να συνεχίσουν.
Το ΔΣ του Παραρτήματος Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ