Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

27-8-2020 Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για τον δρόμο Μελιγού-Παράλιο Άστρος-Τρίπολη.

Δεν φταίει ούτε η κακιά ώρα ούτε το κακό μας ριζικό κάθε φορά που θρηνούμε θύματα και καταστρέφονται περιουσίες, όταν βρέξει λίγο παραπάνω, όταν φυσήξει πιο πολύ, όταν κάνει σεισμό. Δεν φταίει ο λαός για τα εκατοντάδες θύματα σε ένα άθλιο και σμπαραλιασμένο οδικό δίκτυο (επαρχιακό-δημοτικό-αγροτικό).

Φταίει κύρια ότι, δεν είναι στην προτεραιότητα των Κυβερνήσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, έργα κατασκευής-συντήρησης και λειτουργίας ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου.

Διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για έργα βιτρίνας, για λιμάνια και μαρίνες να δένουν οι σκαφάτοι τα γιώτ, για μονοπάτια στα έρημα βουνά, για φιέστες-ημερίδες και εκδηλώσεις για «πάσαν νόσο» και για κάθε είδους ζαρζαβατικό, αλλά για το οδικό δίκτυο, για έργα αντιπλημμυρικά-αντιπυρικά-αντισεισμικά ψίχουλα.

Φταίει η ιδιοκτησία στη γη που ωθεί σε καταπατήσεις ακόμα και απαλλοτριωμένων εκτάσεων, η αλλαγή χρήσης γης, που η διάνοιξη ενός ασφαλούς δρόμου άλλους «καταστρέφει» και άλλους πλουτίζει γιατί η γη τους πήρε αξία.

Φταίνε μικρά και μεγάλα συμφέροντα που είναι η πυξίδα των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, των Κυβερνήσεων, που και για ψηφοθηρικούς λόγους διαμορφώνουν και συντηρούν ένα άθλιο σύστημα και καθεστώς.

Για να έχει αποτελέσματα ένας αγώνας δεν αρκεί μόνο η μαζικότητα. Πολλές φορές αν κρύβεις τις αιτίες και τους υπαίτιους, αν δεν έχει ξεκάθαρη στόχευση συνειδητά ή ασυνείδητα εξυπηρετείς άλλα συμφέροντα. Ο λαός έχει πείρα από τις πλατείες και τους αγανακτισμένους στις αρχές της κρίσης της περασμένης δεκαετίας.

Άρα χρειάζεται ξεκάθαρο μέτωπο στις δυνάμεις της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης χρόνια τώρα όχι μόνο κεντρικά αλλά και στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Χρειάζονται συγκεκριμένα αιτήματα όπως π.χ. κυκλικοί κόμβοι στις διασταυρώσεις του δρόμου Μελιγού-Παράλιο Άστρος-Τρίπολη, διαπλάτυνση του δρόμου με πεζοδρόμια εντός κατοικημένων περιοχών, με απόδοση καταπατημένων εκτάσεων, με επαρκή φωτισμό, σήμανση, αστυνόμευση, κλπ.

Μόνο τότε ο αγώνας θα έχει αποτελέσματα.

Μόνο τότε θα σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα.