Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

 

ΤΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία της βιβλιοπαρουσίασης της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «COVID – 19: O Καπιταλισμός στη δύση του», που διοργάνωσε η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, στο χώρο του Μεγάλου Καφενείου στην Τρίπολη. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο σ. Γιώργος Νάνος, μέλος του τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το άνοιγμα της εκδήλωσης

έκανε ο Γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας, Αριστείδης Δαμαλάς. Μετά το τέλος της παρουσίασης της έκδοσης, ακολούθησε συζήτηση και έγινε σύντομη τοποθέτηση από το σ. Πουρνάρα Θανάση, ειδικευόμενο ιατρό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Το κεντρικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη οργάνωσης της πάλης του λαού, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ,  για τη το ζήτημα της υγείας, αλλά και συνολικότερα τα ζητήματα που απασχολούν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, με γνώμονα όχι το τι μπορεί να γίνει στα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής και των αστικών κυβερνήσεων που ζούμε, αλλά του τι πρέπει να γίνει με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό τον προβληματισμό τροφοδοτεί και η συγκεκριμένη έκδοση με στόχο να έρθει στην επιφάνεια το «ποιοι και πως θα το πραγματοποιήσουν», όπως περιγράφεται στην πρόταση του ΚΚΕ και την ανάγκη ενίσχυσής του με κάθε τρόπο.

Τρίπολη 27/7/2022