Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κοινή δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκου Κουτουμάνου και του υποψήφιου Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, Βασιλείου Τετώρου.

 


Πρώην και  νυν Δημοτική Αρχή στη Βόρεια Κυνουρία τσακώνονται για τα διαδικαστικά και όχι για την ουσία με το αιολικό στη Ζάβιτσα. 

Η πρώην και η νυν Δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας ερίζουν για τα διαδικαστικά σχετικά με την εγκατάσταση τεράστιου αιολικού βιομηχανικού συγκροτήματος στη Ζάβιτσα.

Τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ το 2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ψήφισαν υπέρ της εγκατάστασης του αιολικού στη Ζάβιτσα και η τότε Δημοτική Αρχή σιώπησε ένοχα. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση αντέδρασε.

Τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο τώρα επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας απέρριψαν τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για εναντίωση του Δήμου στα 9 αιολικά πάρκα στο Βόρειο Πάρνωνα.

Συμφωνούν όλοι τους με την απελευθέρωση της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας που έχει σαν συνέπεια την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ στους ορεινούς όγκους, που δεν υπολογίζουν δάση και δασικές εκτάσεις καταστρέφοντας το περιβάλλον.

Στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική που φέρνει ενεργειακή φτώχεια για το λαό με το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα και τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας.