Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση Νίκου Κουτουμάνου με τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων

 


Δήλωση Νίκου Κουτουμάνου

Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ασημάκης Ντεμερούκας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στην αντιπροσωπία της Λαϊκής Συσπείρωσης συμμετείχε και ο Κώστας Αποστολόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, ενημέρωσε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Πέρα από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αγρότες όπως η ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια και στην ενέργεια που εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, η έλλειψη εργατικών χεριών, οι αποζημιώσεις κτλ, έγινε αναφορά και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην περιοχή των Γαργαλιάνων και της Τριφυλίας.

Το Φιλιατρινό φράγμα, ύστερα από τόσα χρόνια, παραμένει ουσιαστικά ανεκπλήρωτο,  χωρίς δίκτυα άρδευσης και χωρίς σχέδιο αξιοποίησης αυτών των πολύτιμων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή,  όπως αυτή των Γαργαλιάνων. Ενώ επισημάνθηκε ο απαράδεκτος σχεδιασμός για την παράδοση των δικτύων σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ανάπτυξη ΣΔΙΤ .

Ταυτόχρονα, παρά τις εξαγγελίες για τη διαχείριση των πλαστικών, πού χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στην αγροτική παραγωγή, αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί τίποτα.

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Θεσσαλία, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των μελών του Αγροτικού Συλλόγου, για το έργο πού βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την σύνδεση των Γαργαλιάνων με τα Φιλιατρά, που αλλάζει τον υδρολογικό χάρτη, συγκεντρώνοντας τα νερά της βροχής, εκβάλλοντας τα σε ανύπαρκτα λαγκάδια στον κάμπο των Γαργαλιάνων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Νίκος Κουτουμάνος, μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Έχετε δίκιο! Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή σας, οι ανησυχίες σας είναι πραγματικές. Οι αγρότες ξέρετε από πρώτο χέρι πως όταν οργανώνεστε και βγαίνετε συλλογικά και συντονισμένα στους δρόμους έχετε κατακτήσεις και νίκες. Αυτή είναι η δύναμη, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μέσα από τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες σας.

Να οργανώσετε τον αγώνα σας ενάντια στους μεγαλέμπορους που πιέζουν για να πάρουν τζάμπα την παραγωγή σας, το κράτος και τις κυβερνήσεις που μας ταράζουν όλους στην φοροληστεία παίρνοντας τα πολλά από τους φτωχούς και τα λίγα από τους πλούσιους.

Απέναντι και στην εχθρική τοπική διοίκηση που είναι τμήμα αυτού του αντιλαϊκού κράτους. Δήμοι και Περιφέρεια δίνουν "γη και ύδωρ" για τους μεγαλοεπενδυτές και δεν δίνουν δεκάρα για τους κατοίκους, για τους εργαζόμενους, για τους αγρότες. Είπατε και μόνοι σας, το Φιλιατρινό φράγμα έχει καταντήσει ανέκδοτο. Έδωσαν εκατομμύρια στους εργολάβους, δεν έφτιαξαν καν δίκτυο να πηγαίνει το νερό στα χωράφια. Και τώρα ετοιμάζονται να ξαναδώσουν εκατομμύρια για να φτιάξουν το δίκτυο και να "πουλάνε" ουσιαστικά το νερό στους αγρότες.

Για αυτό πρέπει να ανέβει και η διεκδίκηση απέναντι σε αυτούς τους εχθρικούς θεσμούς, απέναντι στην ΕΕ και στην ΚΑΠ.

Εγγύηση για αυτό είναι μια δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση παντού, με περισσότερους εκλεγμένους σε αυτά τα όργανα. Για να δυναμώσει η αποκάλυψη, η πίεση, ο αγώνας του λαού για να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να κερδίσουμε ανάσες, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερη σύγκρουση του λαού ενάντια σε όλους αυτούς, που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του λαού. Για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας."