Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Κοινή δήλωση Για την επίσκεψη του κ. Πτωχού στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.

 



Μόνο σαν «επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του κ. Πτώχου στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης, συνοδευόμενος από στελέχη της ΝΔ και της ΔΑΚΕ. Ο κ. Πτωχός ήρθε «να κόψει την κορδέλα» για τα «εγκαίνια» της διακοπής λειτουργίας και της τελευταίας λιγνιτικής  μονάδας, αποστερώντας από το ενεργειακό μίγμα της χώρας την πιο αξιόπιστη και φθηνή πηγή ενέργειας.

Αυτοί που διέλυσαν την περιοχή επιστρέφουν για να θαυμάσουν τα κατορθώματα τους.

Μέσα σε λίγα χρόνια μετράμε:

·         Από 3000 εργαζόμενους τώρα δουλεύουν μερικές εκατοντάδες

·         Διαμόρφωσαν το έδαφος, ώστε εδώ και δεκαετίες να κάνουν πάρτι οι εργολάβοι, αφού ιδιωτικοποιούσαν τμήμα -τμήμα τη λειτουργία του λιγνιτικού κέντρου.

·         Νομοθέτησαν κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας και τώρα στο ενεργειακό κέντρο η σταθερή δουλειά είναι ανέκδοτο.

·         Μετέτρεψαν την πόλη της Μεγαλόπολης σε ένα μαραζωμένο χωριό.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η ακρίβεια στην ενέργεια γονατίζει την λαϊκή οικογένεια, μετατρέποντας την θέρμανση, το ζεστό νερό και το φως σε είδος πολυτελείας.

 

Οι υλοποιητές της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων, της «πράσινης μετάβασης», οι delivery 100αδων εκατομμυρίων ευρώ για ΑΠΕ σε επενδυτές, πρέπει να απολογηθούν.

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Τις συνέπειες της πολίτικης τους και στον τομέα της ενέργειας τις πληρώνει ακριβά ο λαός της Μεγαλόπολης και όλης της Πελοποννήσου.

Στις 8 Οκτώβρη ο λαός της Μεγαλόπολης και οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα χαστούκι σε αυτή την πολιτική, δυναμώνοντας την Λαϊκή Συσπείρωση παντού.

Στις 8 Οκτώβρη  ψηφίζουμε για όλα.

Κριτήριο ψήφου να γίνουν οι ζωές μας απέναντι στα κέρδη τους. Στις εκλογές υπάρχει επιλογή, για όσους θέλουν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση τους, να πουν «δεν πάει άλλο»: Είναι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

  δίλημμα είναι: Ψήφος στους υποψήφιους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική και δεσμεύονται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή περισσότεροι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι γνωστοί από τους αγώνες σε όλη την Πελοπόννησο.

 

Νίκος Κουτουμάνος, Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Παναγιώτα Πανούση, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, εργαζόμενη στην 5η Μονάδαψη του κ. Πτωχού στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.